kasiakf napisał(a): Witam!
Mam od tygodnia ośmiomięsięcznego kota birmańskiego. Pochodzi z hodowli, gdzie przez cały dzień siedział z piętnastoma kotami w pokoju. Właściciela widywały tylko raz dziennie. Każdej nocy kotek chodzi po domu, strasznie miałcząc... Czy to jeszcze potrwa długo? Co można robić ? Bardzo proszę o odpowiedź...
Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 06.02.10 20:17 przez kasiakf.
Witam!
To nie hodowla, tylko rozmnażalnia kotów !!
Takie kot, z takiej pseudohodowli, w tym wieku, nie potrzebuje ludzkiej obecności, a kociego towarzystwa, za którym tęskni.
Trzeba mu przysposobić jeszcze co najmniej jednego kota (najlepiej dwa), ale już z normalnego domu – może swoim przykładem tamtego nauczą trochę, jak żyć z ludźmi.
PS.
Takie "hodowle" powinno się ścigać z urzędu i likwidować !
Pozdrawiam,
Szczepan Kawski
„Z potraw, które się zjada, powstają wszystkie choroby”
Herodot, V w p.n.e.
„Pamiętajcie, że człowiek i zwierzę, jego młodszy brat, jest tym co je i pije.”
Zapraszam na stronę www.weterynarz-radzi.pl
i e-rzaki.pl na mój profil: Dr Dolittle
Kontakt:
lek. wet. Szczepan Kawski
e-mail: kawski.weterynarz.radzi@gmail.com
W sprawach pilnych lub nagłych proszę dzwonić na numer 693-944-682
-------------------
P.S.
Jeśli chcesz wyrazić wdzięczność za okazaną pomoc (moje porady), wesprzyj działalność Fundacji Mrunio darowizną i 1% .
W przypadku darowizn, proszę dopisać „za porady weterynaryjne” w rubryce „Tytułem”. Każdy grosz Fundacji się przyda.
Szczegóły na temat celów i działalności Fundacji oraz kont bankowych na stronie:
www.fundacjamrunio.org |